Gratis verzending bij bestellingen boven de €50 - Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden

10 ideeën om jouw cadeaus eco-vriendelijk in te pakken



Laat dit jaar het gouden glitter cadeaupapier in de winkel liggen en kies voor een duurzame manier om je sinterklaas en kerst cadeau's in te pakken. Er zijn veel leuke eco-vriendelijke manieren om je cadeau's in te pakken en de ontvanger van het cadeau zal er gegarandeerd heel blij mee zijn.


1. Gebruik oud papier/kranten

Verzamel oude kranten, papieren verpakkings materialen of zelfs gebruikt inpakpapier en maak hier mooie pakketjes van. Met wat extra decoratie is dit binnen een no-time een schattig cadeau!

Credits: Pebble

2. Gebruik oude stoffen

Gebruik oude lappen stof of sjaaltjes die je niet meer gebruikt als prachtige cadeauverpakkingen. In Japan is dit een eeuwenoude methode van inpakken en wordt ook wel Furoshiki genoemd. Er zijn veel verschillende manieren om de doeken om je cadeau te knopen, bekijk eens deze blog van Spoonflower voor tips.

Credits: EcoCult

 

3. Decoreer met dennentakjes

Wat is er nou leukere decoratie voor je kerstcadeautjes dan dennentakjes? Knip takjes af van je kerstboom of ga op zoek naar rest dennen takken, zoals bij je lokale kerstboom verkoper.

Credits: EcoCult

 

4. Gebruik gerecycled cadeaupapier

Is dit jou allemaal wat te ingewikkeld? Je kan tegenwoordig overal op het internet en in verschillende winkels cadeaupapier van recyclede materialen kopen. Als je dan toch nieuw papier wil kopen is dit zeker de beste optie.

Credits: EcoCult


5. Decoreer met gedroogde bloemen/plantjes

Niets schattiger dan een pakketje met gedroogde bloemen of plantjes. Gebruik takjes van (gedroogde) bloemen die je nog hebt liggen of koop een tak bij de bloemist. Met een kleine tak kom je al héél ver.

Credits: Dani Noce

6. Gebruik herbruikbare giftwraps

Herbruikbare giftwraps zijn een heel leuk idee als duurzame verpakking. Het bijzondere aan deze giftwraps is dat de giftwrap niet alleen verpakking is maar ook onderdeel van het cadeau. De ontvanger van de giftwrap kan op zijn/haar beurt de giftwrap weer cadeau doen aan iemand anders. Bekijk de toffe reusable giftwraps van Atelier Revive die wij aanbieden, stuk voor stuk gemaakt van reststoffen.

Credits: Atelier Revive

7. Gebruik papieren tape

Heb je er wel eens overnagedacht dat er enorm veel papieren varianten zijn voor het gebruikelijke plakband? Ze zijn overal te verkrijgen, zoals deze handige Tesa tape van ons. Knip er dwars dunne strookjes van af en voilà, klaar om je cadeauverpakkingen mee dicht te plakken.

Credits: Tesa

8. Gebruik chipszakken

Een súper creatieve manier om rest materialen te gebruiken als cadeauverpakking is het gebruik van chipszakken. Het is mogelijk om te zak binnenstebuiten te keren en te gebruiken als cadeau zak, of om de zak open te knippen en te gebruiken als inpakpapier. Vergeet de zak niet goed af te wassen zodat hij helemaal schoon is.

Credits: EcoCult

 

9. Gebruik andere rest materialen

De meeste van ons gebruiken dagelijks best wat voedingsmiddelen en andere producten die verpakt komen in allerlei materialen. De meeste materialen zullen niet geschikt zijn om te gebruiken als cadeauverpakking, maar probeer eens met een creatief oog naar je verpakkingen te kijken, dan zijn er meer mogelijkheden dan je denkt!


10. Decoreer met linten gemaakt van oude kleding

Oude kleding liggen die je niet meer gebruikt en eigenlijk ook niet meer weggegeven kunnen worden? Knip ze in stukken en gebruik ze als decoratie voor cadeau pakketjes! Denk bijvoorbeeld aan mooie linten en strikken.

Credits: Creating Really Awesome Things

 

Genoeg ideeën dus om lekker creatief aan te gang te gaan en geen onnodig cadeaupapier te verspillen. We zijn er benieuwd wat voor methodes jij gaat uitproberen deze feestdagen.

Heb jij nog andere tips voor eco-vriendelijke cadeauverpakkingen? Deel het in de comments!

1 reactie

  • Ik gebruik ook graag gerecycled papier of draagtassen om mijn cadeaus mee in te pakken. Het is natuurlijk zonde om dit weg te gooien. Daarnaast heeft het een unieke uitstraling vind ik. https://goedkopeverpakkingen.nl/Verpakkingen/draagtassen

    Esther

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd